Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Vinovatul accidentului auto detine o polita RCA de la Carpatica ? Cum obtinem despagubiri auto?

Un accident auto este un eveniment neplacut de circulatie in care au fost implicate cel putin doua vehicule, el fiind produs pe un drum deschis circulatiei publice (bulevard, strada etc.) ca urmare a nerespectarii unor reguli de circulatie si din care au rezultat: decesul sau ranirea unor persoane, avarierea vehiculelor, alte pagube materiale. Prin polita de asigurare RCA victima unui accident auto se despagubeste de catre vinovatul producerii accidentului. Pentru a stabili cine este victima si cine este vinovatul in cazul unui accident auto este nevoie de procesul-verbal de constatare al politiei sau, in anumite conditii, de formularul ”Constatare amiabila”. Deci, obligatoriu pentru aplicarea politei RCA este stabilirea vinovatului de producerea daunei auto. Soferul care nu este vinovat de producerea accidentului, trebuie sa se adreseze asiguratorului conducatorului auto care se face vinovat de producerea daunei, cu procesul-verbal de constatare de la politie sau, dupa caz, cu exemplarul formularului ”Constatare amiabila”.

Polita auto RCA este o Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila si este destinata tuturor detinatorilor de autovehicule si ar fi bine ca fiecare sofer sa cunoasca raspunsul la intrebarea: “Ce trebuie facut dupa producerea unui accident?”.    

Toti soferii stiu ce trebuie facut in cazul cel mai grav, accident cu vatamari corporale,in caredin nefericire exista si persoane vatamate:

  1. Sa suni la 112 pentru a chema Salvarea si Politia sau sa anunti imediat accidentul prin intermediul altor persone sau conducatori auto;
  2. Sa nu modifici pozitia masinii, sa nu stergi urmele accidentului;
  3. Sa acorzi primul ajutor;
  4. Sa nu parasesti locul accidentului fara incuviintarea politiei.

Politia are un rol foarte important dupa producerea accidentului, actele intocmite fiind necesare in derularea reparatiei. Politia identifica toate persoanele implicate in accidentul de circulatie (autor, victima, martori oculari) si intocmeste  procesul verbal de cercetare in care sunt consemnate informatii despre modul cum s-a produs accidentul, persoanele care au fost implicate si despre vatamarile corporale suferite de victime. In final politia iti va elibera o autorizatie de reparatie. In cazul particular al unui accident produs intre doua masini, fara vatamari corporale si daca cei doi conducatori auto se inteleg (soferul vinovat isi recunoaste vina), atunci este preferabil (mai rapid) sa se completeze o Constatare amiabila de accident.

In ambele cazuri, soferul vinovat de producerea accidentului, va scrie in procesul verbal intocmit de politie sau in Constatarea Amiabila „De acord cu despagubire RCA” si va semna.

In continuare, victima accidentului trebuie sa se prezinte la Societatea de Asigurare, in vederea avizarii accidentului si a obtinerii unei autorizatii de reparatie.   

Dupa ce vehiculul a fost reparat se va proceda la definitivarea dosarului de dauna la societatea raspunzatoare de acoperirea daunei, in acest sens se vor inainta societatii de asigurari si toate facturile, chitantele fiscale, comenzile de lucru de catre service-ul auto. Mai ramane de clarificat pentru victima accidentului care este termenul legal de plata a unei despagubiri in cazul politei RCA.

Deoarece pe lista firmelor de asigurari din Romania care nu platesc la timp sau integral daunele auto aduse soferului vehiculului avariat, pentru decontarea directa a reparatiilor auto in baza politei de asigurare RCA emise de aceste 2 societati de asigurare, acestea din urma au incheiat conventii cu un numar de service-uri auto printre care si CAR EXPERT AUTO din Bucuresti.

Veniti la service-ul autorizat CAR EXPERT AUTO si puteti rezolva rapid problema tergiversarii platii despagubirilor RCA de catre societatile de asigurari Carpatica si in plus, veti beneficia de lucrari de calitate, prioritate la reparatie, consultanta si garantia lucrarilor efectuate.

La CAR EXPERT AUTO, atelierele de tinichigerie si vopsitorie au o capacitate forte mare de lucru, ceea ce face ca timpii de executie a reparatiilor sa fie incredibil mici. In cadrul service-ul nostru avem specialisti care va vor asigura Asistenta Gratuita in rezolvarea Dosarului de Dauna, acesta fiind rezolvat pana la finalul executarii reperatiei autovehiculului.

Daca alegeti sa efectuati reparatiile pe polita RCA la CAR EXPERT AUTO SERVICE, veti beneficia de  Tractare Auto si Asistenta Rutiera Gratuita, iar pe timpul efectuarii reparatiei aveti asigurata Masina la schimb. Conform protocolului incheiat cu societatile de asigurari Carpatica , pentru urgentarea lucrarile efectuate prin asigurarea RCA si urmare a Asistentei service-ului nostru in rezolvarea Dosarului de Dauna, atunci cand ati ales CAR EXPERT AUTO, masina dumneavoastra este transportata rapid in service, reparata imediat, iar la finalul reparatiei de calitate, Dosarul de Dauna este deja definitivat si masina poate fi ridicata din service.