Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Constatarea amiabila

Car Expert Auto va pune la dispozitie GRATUIT toate serviciile necesare pentru solutionarea rapida a daunelor, cu conditia sa reparati masina in service-ul Car Expert Auto.

Daca ati avut o dauna auto, sunati la numarul 0754777666 si veti beneficia gratuit pe parcursul intregului proces de remediere a daunelor de suportul unui consilier de daune. Acesta va va face o programare conform datei dorite de dumneavoastra si va va insoti la centrul de constatare a daunelor, ajutandu-va sa completati Formularul de Constatare Amiabila (daca este cazul). Ulterior, se va ocupa de deschiderea dosarului de dauna, de monitorizarea reparatiilor facute de catre service-ul nostru, precum si de inchiderea dosarului si decontarea reparatiilor de catre societatea de asigurari la care aveti polita RCA sau CASCO.

In plus, veti beneficia de tractare gratuita de la locul accidentului, de masina la schimb pe durata stationarii masinii in service, de reparatii in regim de urgenta si ridicare rapida a masinii din service, fara a fi nevoie sa asteptati decontarea reparatiilor de catre societatea de asigurari.

Pentru a vedea intregul pachet de servicii, dati click aici.

Ce reprezinta si cand se foloseste Formularul de Constatare Amiabila

Formularul de Constatare Amiabila poate fi obtinut de la sediile asiguratorilor si se poate utiliza oriunde pe teritoriul Romaniei, indiferent de locul producerii accidentului.

Completarea si semnarea acestui formular nu reprezinta o recunoastere a raspunderii, ci ajuta in schimb la solutionarea dosarelor de dauna.

Constatarea amiabila este valabila in urmatoarele conditii:

 • daca din accident au rezultat doar pagube de ordin material
 • in accident au fost implicate doar doua vehicule
 • in urma accidentului nu au rezultat pagube materiale pentru o terta persoana in afara celor doi conducatori ai vehiculelor implicate in accident;
 • daca ambii conducatori auto sunt de acord sa semneze formularul.

Totodata, daca unul dintre vehicule este parcat sau stationat, soferul acestuia poate completa formularul de constatare amiabila.

Asiguratul e obligat sa informeze imediat societatea de asigurari despre accidentul de circulatie produs.

Conducatorul care doreste sa primeasca despagubiri in urma unui accident, trebuie sa se adreseze societatii la care este asigurat celalalt sofer si sa depuna formularul de constatare amiabila la o reprezentanta a societatii respective de asigurari. Noi va putem insoti la centrul de constatare si va putem ajuta sa completati acest formular.

In momentul depunerii formularului, se va elibera un document de introducere in reparatie a vehiculului.

Daca nu intruniti conditiile necesare pentru completarea Formularului de Constatare Amiabila si e necesara interventia Politiei, veti primi de la Politie un Proces Verbal care tine locul acestei constatari amiabile.

Documente necesare pentru deschiderea dosarului de dauna

In mod normal, dosarul de dauna trebuie deschis in termen de 4 zile lucratoare de la accident la societatea raspunzatoare de despagubire, daca aceasta va fi facuta in baza politei RCA sau in termenul stipulat de conditiile de asigurare in cazul in care daunele vor fi decontate pe baza unei polite CASCO.

Cum se poate repara autovehiculul avariat

 • In cazul in care sunteti nevinovat, puteti realiza reparatia autovehiculului pe RCA-ul soferului vinovat;
 • Daca sunteti vinovat de producerea accidentului si aveti o asigurare CASCO, reparatia se poate face conform conditiilor din polita CASCO;
 • In cazul in care sunteti vinovat de producerea accidentului si nu aveti o asigurare CASCO, va trebui sa suportati cheltuielile de reparatie.

Pentru deschiderea dosarului de dauna, pe langa formularul de constatare amiabila in original sau, dupa caz, Procesul Verbal emis de Politie, mai aveti nevoie de urmatoarele acte:

 • Copie a asigurarii de raspundere civila auto RCA sau a Cartii Verzi (pentru vehiculele inmatriculate in strainatate) a vehiculului condus de catre soferul vinovat de producerea accidentului sau copie a buletinului de identitate, a permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare a soferului vinovat in cazul in care vechiculul nu are RCA valid la data producerii accidentului.
 • Permisul de conducere al soferului vehiculului pentru care se deschide dosarul de dauna, atat in original, cat si copie.
 • Certificatul de inmatriculare a vehiculului pentru care se deschide dosarul de dauna in original si copie.
 • Daca vehiculul pentru care se deschide dosar de dauna apartine unei persoane juridice, inclusiv unei companii de leasing, e necesara o imputernicire din partea proprietarului acestuia.
 • Polita de asigurare CASCO si anexele tabelare cu vehiculele incluse in asigurare daca este cazul.
 • Copii simple ale certificatului de inmatriculare si a cartii de identitate a vechiculului
 • Copia permisului dvs de conducere
 • Copie a politei dumneavoastra CASCO, daca detineti.

Daca doriti sa beneficiati de suport din partea unui specialist pe durata intregului proces de remediere a daunelor in mod GRATUIT, sunati la 0754777666. Ceea ce va trebui sa faceti este sa lasati masina in service-ul nostru pentru reparatii. Mai multe informatii despre serviciile noastre, puteti gasi aici.