Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Ce societati de asigurare auto pentru RCA si CASCO alegem si ce trebuie sa stii despre daune auto?

Atunci cand vrei sa-ti faci polite auto de asigurare RCA si CASCO, consulti mai multe societati de asigurare si constati ca acestea practica o gama larga de tarife. Piata asigurarilor a devenit libera odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si fiecare societate are dreptul sa-si stabileasca propriul pret, functie de politica lor de preturi, de costurile proprii, de dorinta de asi asigura o anumita cota de piata,etc. Conditiile generale sunt aceleasi peste tot, sumele maxim asigurate la fel, ce difera practic este pretul politelor de asigurare.

Riscurile acoperite de asigurarea RCA, asigurare care acopera doar daunele provocate de asiguratul vinovat de accident catre o parte terta, sunt urmatoarele: vatamari corporale sau deces, pagube materiale, pagube ca si consecinta a imposibilitatii de folosire a vehiculului avariat, cheltuielile de judecata a persoanei prejudiciate. Polita de asigurare CASCO acopera doar daunele care au fost produse asupra unui automobil asigurat, riscurile fiind impartite in 4 mari categorii: avarie partiala, avarie totala, furt partial si furt total. 

Pentru a hotari unde sa-ti faci politele de asigurare, un conducator auto trebuie sa cunoasca ce avantaj are daca ambele polite Rca si Casco sunt emise de aceeasi societate de asigurare (ALLIANZ-TIRIAC, GENERALI, OMNIASIG, GROUPAMA, GARANTA, CITY INSURANCE, UNIQA, CARPATICA ASIG, EUROINS). In aceasta situatie, anumite societati de asigurare acorda anumite gratuitati cum ar: asiguratul va beneficia de extinderea asigurarii Casco si pentru riscul de furt, gratis, in afara teritoriului Romaniei.

Ca etapa intermediara in rezolvarea daunei auto este intocmirea dosarului de dauna, pentru care constatarea amiabila de accident se poate efectua in anumite conditii si doar pentru accidentele usoare. Utilizarea constatarii amiabile de accident nu este o obligatie, fiind o alternativa la metoda clasica de constatare a unui accident care includea deplasarea la Politie, cu intocmirea unui proces-verbal si abia dupa ceea obtinerea autorizatiei de reparatie. Pagubitul se poate adresa direct cu acest formular societatii de asigurare, care are obligatia sa indeplineasca formalitatile pentru deschiderea dosarului de dauna, sa constate pagubele si sa elibereze documentul de introducere in reparatie a vehiculului.

In cazul politelor RCA si CASCO, este bine ca asiguratii sa-si insuseasca bine conditiile de asigurare, inainte de semnarea politelor. Astfel, exista societati de asigurare care au inscrise articole necorespunzatoare la conditii si care articole chiar se aplica, de exemplu: nu se despagubesc riscuri in care au fost incalcate reguli de siguranta circulatiei. In acest caz, daca vehiculul ramane fara frane si politia inscrie in procesul verbal acest lucru, nu se acorda despagubirea. Acesta este doar un exemplu de capcana ascunsa din contractul de asigurare care a dus la aparitia si functionarea agentiilor de brokeraj care prin expertii juridici pe care ii au asigura un echilibru intre asiguratori si asigurati si care reprezinta interesele asiguratului in momentul daunei.

Daca in contractul de asigurare aveti prevazuta “franciza de asigurare”, aceasta inseamna ca pentru o suma fixa sau procent din suma asigurata, asiguratul se transforma in propriul asigurator, suportand valoarea daunelor. Asiguratorii nu despagubesc daune mai mici decat valoarea francizei, iar in cazul daunelor mai mari valoric decat franciza, din cheltuiala efectiva se va scade valoarea francizei. In toate aceste polite de asigurare, asiguratorii recomanda regresul impotriva vinovatului de producerea riscului si in acest mod franciza de asigurare este un instrument de a obliga asiguratul sa aiba un interes in plus, stiind ca nu va primi intreaga suma  cheltuita inapoi (despagubirea va fi mai mica cu valoarea francizei).

Un automobil asigurat RCA sau CASCO, dupa ce a suferit o dauna urmeaza o metodologie care are la final plata despagubirilor, iar tendinta este de a se urgenta etapelor intermediare (absolut necesare de altfel) pana la acordarea acestor despagubiri.

Cum platesc societatile de asigurare reparatiile pe RCA si CASCO?

Daca alegi un service agreat (cu decontare directa), mai trebuie sa stii ca exista doua feluri de decontare directa: cu accept de plata si fara accept de plata. In cazul decontarii directe fara accept de plata, dupa efectuarea reparatiei, service-ul iti va elibera masina imediat, acesta fiind si cazul dorit de toti soferii. Pentru a efectua reparatiile pe Rca sau Casco apelati la CAR EXPERT AUTO SERVICE si in plus veti beneficia si de acordarea rapida a despagubirilor politelor de asigurare.

Toate societatile de asigurare (Allianz-Tiriac, Carpatica, Euroins, Generali, Omniasig, Groupama, Garanta, City Insurance) ageaza service-ul CAR EXPERT AUTO si daca va reparati aici masina pe Rca si Casco aveti decontare directa si sigura. Pentru urgentarea reparatiilor facute la noi in service, veti beneficia in mod gratuit de Tractare Auto si Asistenta Rutiera Gratuita si in plus pe timpul efectuarii reparatiei aveti asigurata Masina la schimb. De asemenea, veniti la service-ul CAR EXPERT AUTO si specialistii nostri va vor ajuta si prin Asistenta Gratuita in rezolvarea urgenta a Dosarului de Dauna.

CAR EXPERT AUTO dispune de dotari care asigura un front de lucru foarte mare, atelierele de tinichigerie si de vopsitorie au o capacitate mare de lucru, ceea ce face ca timpii de executie a reparatiilor sa fie incredibil de mici. Iar in privinta calitatii lucrarilor efectuate, exemplu clasic este oferit de garantia pe viata la reparatia la vopsitorie cu vopseaua STANDOX. Protocolul incheiat cu societatile de asigurari in sensul urgentarii lucrarile efectuate prin asigurare Casco sau Rca, impune consultanta si garantia lucrarilor si prioritate la reparatie, ceea ce face ca atunci cand ati ales CAR EXPERT AUTO, la finalul reparatiei, masina poate fi ridicata imediat din service.