Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi in caz de dauna auto!

Pentru automobilul dumneavoastra puteti sa aveti o dauna in mers (accident de circulatie) sau stationand (sunteti lovit de alt automobil, furt etc). Sub denumirea de accident de circulatie se regasesc evenimentele in care sunt implicate autovehicule, el s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice rutiere fiind urmarea nerespectarii regulilor de circulatie si a avut ca rezultat prejudicii materiale sau pierderi de vieti omenesti.

Toti cei implicati, pentru a proceda corespunzator din punct de vedere legal in cazul producerii unui accident, trebuie sa cunoasca in primul rand, datele cu privire la accident, prejudiciile produse, in vederea intocmirii unui proces verbal corect.

Sunt mai multe situatii posibile. Mai intai prezentam cazul cel mai grav in care din accident au rezultat avarii la automobile dar si victime cu raniri usoare sau vatamari usoare. In aceasta situatie sunati imediat la 112 – numar unic pentru urgente (salvare, politie, pompieri), nu modificati pozitia masinilor implicate in accident si nu stergeti urmele, acordati primul ajutor, nu parasiti locul accidentului fara aprobarea Organelor de Politie.

Este foarte important sa nu modificati pozitia vehiculului pana la sosirea echipajului de politie pentru a se putea face masuratorile necesare. Politia va incheia procesul verbal, va stabili vinovatia si iti va elibera autorizatia de reparatie pentru vehicul.

Detalii foarte importante sunt locul producerii accidentului de circulatie, alaturi de repere de localizare cum ar fi directia de circulatie atat a persoanei in culpa cat si a celei prejudiciate, numerele de inmatriculare ale automobilelor implicate cat si numele conducatorilor auto dar si ora producerii accidentului.

Societatile de asigurari au servicii de preavizare daune online la care trebuie sa sunati imediat. Serviciile online de preavizare sunt functionale pentru constatarea prejudiciilor, in Centrele de daune locale ale societatilor de asigurare.

Daca detineti o asigurare CASCO sau o polita de asigurare obligatorie de RCA la o Societate de Asigurari ori beneficiati de acoperirea uneia si ati fost implicat intr-un eveniment rutier, dupa ce ati contactat online serviciul de preavizare, trebuie sa apasati butonul “Incepe Preavizare RCA” sau butonul “Incepe Preavizare Casco” si dupa completarea informatiilor din formular, veti fi contactat de un reprezentant al societatii de asigurari.

Exista si varianta ca pentru deschiderea Dosarului de Dauna conducatorul auto trebuie sa se prezinte la punctul de lucru al societatii de asigurare, pe raza caruia domiciliaza sau pe raza caruia se va efectua reparatia automobilului si sa solicite un formular de AVIZARE DAUNA pe care sa-l completeze. Formularul contine rubrici in care se vor completa date exacte ale producerii evenimentului si de aceea este recomandata prezenta conducatorului auto care a fost implicat in eveniment.

Dosarul de dauna va sta la baza evaluarii si despagubirii persoanei prejudiciate. Dupa repararea automobilului prejudiciat se va definitiva dosarul de dauna la societatea de asigurari care se ocupe de acoperirea daunei. 

In cazul particular in care in urma accidentului s-au produs numai prejudicii materiale, accidentul a fost intre maxim doua automobile si cei doi conducatori auto cad de acord asupra intocmirii formularului de Constatare Amiabila, se elibereaza partea carosabila pentru a nu bloca circulatia si a nu exista pericolul agravarii daunelor, urmand ca cei doi conducatori auto sa se prezinte la biroul de constatari daune al societatii de asigurari pentru eliberarea autorizatiei de reparatie.  

Acum, este foarte important ca in cazul in care automobilul dumneavoastra a suferit avarii grave sa nu porniti motorul, ci sa incercati sa impingeti masina sau sa asteptati sa va fie remorcata, pentru a se evita riscul unui incendiu.

Visul oricarui conducator auto care a suferit o dauna este de a beneficia de Asistenta Gratuita in caz de dauna care sa micsoreze timpii de completare a Dosarului de Dauna, automobilul sa intre imediat in service si la terminarea reparatiei sa-l poata ridica imediat. Veniti la CAR EXPERT AUTO SERVICE si visul dumneavoastra devine realitate!

Daca alegeti sa va reparati masina pe Rca si Casco la CAR EXPERT AUTO, aveti decontare directa si sigura cu toate societatile de asigurare (Allianz-Tiriac, Carpatica, Euroins, Generali, Omniasig, Groupama, Garanta, City Insurance).

La CAR EXPERT AUTO aveti Asistenta gratuita in rezolvarea Dosarului de Dauna. Pentru reparatii facute la noi in service, aveti Tractare Auto si Asistenta Rutiera Gratuita. Pe timpul efectuarii reparatiei aveti asigurata Masina la schimb. Atelierele de tinichigerie si vopsitorie au o capacitate mare de lucru, ceea ce face ca timpii de executie sa fie incredibil mici. Conform protocolului incheiat cu toate societatile de asigurari, pentru lucrarile efectuate prin asigurare Casco sau Rca, aveti consultanta si garantia lucrarilor si prioritate la reparatie.