Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Esti victima unui accident auto? Afla ce riscuri acopera o polita RCA si una CASCO!

Daca sunteti victima unui accident auto, iar vinovatul este un alt sofer, va aflati in situatia de a avea doua posibilitati:

  • Sa reparati masina pe asigurarea obligatorie RCA a soferului vinovat;
  • Sa reparati masina pe asigurarea facultativa CASCO a dumneavoastra.

Mai intai trebuie inteleasa semnificatia politelor de asigurare RCA si CASCO.

Asigurarea RCA

Polita RCA este Asigurarea Obligatorie de raspundere civila in baza careia asiguratorul plateste despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a incheiat asigurarea. Scopul Asigurarii Obligatorii RCA este ca intotdeauna soferul pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

Contractul de asigurare RCA se poate incheia cu oricare dintre societatile de asigurari autorizate (Allianz-Tiriac, Generali, Omniasig, Groupama, Garanta, City Insurance, Uniqa, Carpatica Asig, Euroins), pentru o perioada de 6 sau 12 luni, conform optiunii asiguratului. Asiguratul va primi cu Polita de Asigurare, Cartea Verde (document international de asigurare pe teritoriul tarilor apartinand Spatiului Economic European) si vigneta, care trebuie aplicata pe parbriz, intr-un loc vizibil din exterior. Conducatorul auto trebui sa verifice daca vigneta primita este inseriata si numerotata, iar numarul de pe aceasta este mentionat si pe polita de asigurare.

Despagubirile RCA


Polita RCA asigura despagubiri in principal pentru:

  • vatamari corporale sau deces;
  • pagube materiale.

Societatile de asigurare acorda aceste despagubiri in limitele de raspundere precizate in contractul de asigurare.

Polita de asigurare CASCO

Polita CASCO este o Asigurare Facultativa in baza careia asiguratorul achita despagubiri pentru avariile accidentale si/sau furtul suferite de vehiculul inscris in polita de asigurare. Polita de asigurare CASCO nu despagubeste si terte persoane (cazul Politei RCA), ci numai pe proprietarul vehiculului asigurat CASCO, ea putand fi incheiata la oricare dintre societatile de asigurare autorizate si mentionate mai sus.

Daca veti folosi Polita CASCO pentru reparatii auto, veti beneficia de avantejele acestei polite ( si anume: decontare directa si viteza mai mare de procesare a dosarului de dauna decat in cazul Politei RCA). Trebuie totusi sa aveti in vedere ca majoritatea societatilor de asigurare va vor considera intreaga dauna in sarcina dumneavoastra, la calculul primei din anul urmator si la reintregirea sumei asigurate.

Daca veti folosi Polita RCA a soferului vinovat, dosarele de dauna se proceseaza mai greoi decat cele de la polita CASCO. Iar daca va aflati in cazul in care alegeti sa nu folositi service-urile agreate de asigurator, va ramane doar optiunea sa va platiti singur reparatia, urmand sa va recuperati dauna, care de cele mai multe ori se achita doar partial.

Pentru viteza cea mai mare de procesare a dosarului de dauna la Polita RCA, trebuie sa alegeti cazul decontarii directe fara accept de plata, service-ul fiind agreat de asigurator, acesta fiind si singurul caz in care dupa efectuarea reparatiei, service-ul va va elibera masina imediat.

CAR EXPERT AUTO executa lucrarile de reparatii pe RCA si CASCO cu decontare directa fara accept de plata, fiind in parteneriat cu societatile de asigurare Allianz-Tiriac, Generali, Omniasig, Groupama, Garanta, City Insurance, Uniqa, Carpatica Asig, Euroins pentru efectuarea in regim prioritar a reparatiilor auto, asiguratul avand avantajul de a-si prelua masina din service, imediat dupa efectuarea reparatiei.  

Calitatea lucrarilor executate la CAR EXPERT AUTO  este asiguratade mai multi factori, printre care  profesionalismul si pregatirea salariatilor in Germania si Danemarca, atelierele de tinichigerie si vopsitorie cu capacitate mare de lucru ele putand face fata la un flux continuu de clienti, dotarile tehnice ale atelierelor proprii care sunt de ultima generatie ce asigura rezultate remarcabile, dintre care enumeram garantia pe viata la lucrarile de vopsitorie cu vopseaua STANDOX, iar recunoasterea calitatii lucrarilor este data de faptul ca service-ul executa lucrari si la societati cu flote mari de masini ca Dhl, Vodafone, Marathon-Distribution, Coca-Cola, Grup-Est Security, Holcim, Arabesque, Dorna,  Avitech, 2k Telecom, Grup Feroviar Roman si altele.