Masuri si sisteme antifurt eficiente pentru masina ta

Conform statisticilor, in Bucuresti, au loc anual mai mult de 3500 de spargeri de autovehicule, cele mai multe din vina neglijentei posesorilor auto. In afara pagubelor materiale, reparatiile autovehiculelor pot fi destul de costisitoare, necesitand, in cele mai multe dintre cazuri, inlocuirea geamurilor, repararea usilor sau vopsirea autovehiculului. Costurile pot ajunge de la cateva sute la cateva mii de euro.

Pentru a preveni potentialele furturi, exista cateva masuri pe care le puteti aplica.

Verificati masina de fiecare data cand parcati

Asigurati-va, de fiecare data cand iesiti din masina, ca ati inchis bine usa si geamurile. Evitati sa coborati din masina si sa lasati cheile in contact pentru ca astfel facilitati furturile.

Blocati usile cand conduceti

Blocati portierele masinii si cand va aflati inauntru pentru a evita potentiale furturi atunci cand stationati la semafor sau in alta parte.

Selectati cu atentie locurile de parcare

Alegeti cu atentie locurile de parcare. Folositi parcarile cu plata, care sunt supravegheate. Daca nu gasiti astfel de parcari, alegeti zone intens circulate, unde hotii nu pot actiona. Evitati sa lasati masina in cartiere cu reputatie negativa sau in locuri in care se intampla de obicei furturi.

Nu lasati obiecte de valoare in masina

Evitati sa lasati in masina, la vedere, lucruri de valoare. Hotii obisnuiesc sa sparga geamurile si sa fure obiecte valoroase precum genti, portmonee sau laptopuri. Ascundeti-le sub scaun sau puneti-le in portbagaj pentru a nu fi descoperite.

Nu oferiti cheile masinii necunoscutilor

Nu inmanati cheile masinii persoanelor necunoscute pentru a evita sa va confruntati cu situatii delicate.

Folositi sisteme antifurt

Instalati sisteme antifurt si de protectie a masinii pentru a tine la distanta hotii. Autovehiculele noi dispun de sisteme si tehnologii performante, la care se mai pot adauga si altele pentru a consolida siguranta.

Exista echipamente de protectie impotriva spargerilor si furturilor si pentru modelele auto mai vechi, precum incuietorile, care confera protectie impotriva deschiderii usilor si alarmele, care indeparteaza hotii. In cazul alarmelor, se recomanda lipirea pe geamuri a abtibildurilor cu mesaje legate de sistemele antifurt active care vor pune pe fuga hotii. Evitati sa achizitionati alarme de o calitate slaba pentru ca vor porni frecvent si nu veti sti cand trebuie sa verificati cu adevarat masina.

Camerele video moderne sunt prevazute cu senzori si detector de miscare, permitand inregistrarea interiorului masinii si a traficului inclusiv noaptea. Sunt foarte eficiente ca probe in cazul in care se inregistreaza furturi in trafic si in caz de accident. Totodata, acestea sunt folosite de conducatorii auto si pentru a inregistra diverse momente amuzante intalnite pe parcursul calatoriilor cu masina.

Sistemul antifurt pentru roti este vizibil si ajuta la indepartarea si descurajarea hotilor. Este recomandat in general pentru masinile care sunt folosite mai rar.

Sistemele antifurt pentru blocarea volanului sunt accesibile ca pret si foarte eficiente pentru ca nu permit invartirea volanului, masina neputand fi folosita.

Desi furturile din masina sau furturile de masini par scenarii greu de realizat, cazurile reale arata ca frecventa acestora este mare, reprezentand una dintre principalele probleme ale unui posesor auto. Daca aplicati masurile si sistemele de protectie indicate mai sus, veti scapa de o grija in plus si veti putea utiliza in siguranta masina.