Cand are masina ta nevoie de un strat nou de vopsea: semne la care trebuie sa fii atent

Iata un aspect la care posesorii de autoturisme nu se gandesc foarte des. Cand are nevoia masina ta de un strat de vopsea proaspata? Poate esti tentat sa crezi ca o astfel de operatie este necesara atunci cand masina sufera un accident, iar caroseria trebuie refacuta, mai mult sau mai putin. Sa stii ca nu trebuie sa astepti semne ce sunt greu de ignorat pentru a-ti da seama ca este timpul sa iti vopsesti masina. Daca rugina trece de stratul de vopsea si ajunge la tabla, s-ar putea sa ajungi sa platesti pentru mult mai multe reparatii decat o simpla vopsire auto. Asadar, daca doresti ca masina ta sa isi pastreze valoarea in timp si sa aiba o tinute de drum buna, iata cele mai importante semne care indica necesitatea unei revopsiri.

  • Observi zone in care vopseaua este crapata, jupita, sau deteriorata

Totul poate incepe de la o zgarietura sau lovitura mica pe suprafata caroseriei. Odata ce vopseaua a crapat sau este usor jupita, acea zona va continua sa se deterioreze sub actiunea factorilor externi. Apa si aerul vor intra prin fisurile create si vor duce la jupirea continua a vopselei de pe suprafata caroseriei. Atunci cand vopseaua cade de pe suprafata masinii, chiar si daca zona afectata nu este foarte mare, ea va lasa loc ruginei, iar daunele in timp vor fi mult mai mari. Poti cu usurinta sa eviti coroziunea si rugina prin curatarea zonei si aplicarea unui strat de vopsea noua, care va proteja mai eficient caroseria masinii tale si ii va imbunatati aspectul.

  • Ti se pare ca nuanta culorii masinii tale este mai stearsa?

Acest lucru se poate intampla din cauza expunerii la soare de-a lungul timpului. Asadar, daca ai masina in folosinta de cativa ani buni, iar majoritatea timpului si-a petrecut-o afara, culoarea va incepe gradual sa isi piarda din intensitate, capatand un aspect mai sters. O culoare stearsa va face ca masina sa arate mai batrana decat poate este si ii va oferi un aspect neplacut. Fie ca vei dori sa o vinzi, la un moment dat, sau sa o pastrezi, un strat de vopsea noua va readuce masina la viata. Cu siguranta iti vei conduce masina cu mai mult drag odata ce o vei vedea la fel de proaspata ca in prima zi cand ai luat-o.

  • Au aparut mici zone de rugina pe caroseria masinii?

Rugina este deosebit de pacatoasa cand vine vorba de caroseria masinii. Odata ce ea a aparut, nu va face altceva decat sa inrautateasca aspectul masinii tale, deoarece o pata mica de rugina se va transforma in curand intr-o pata mare, ce se va extinde încontinuu. Este bine de stiut ca este mai usor si mai ieftin sa tratezi o pata de rugina atunci cand este mica. Daca lasa acest mic defect sa se extinda, va dura mai mult si va fi mai costisitor sa te ocupi de ea mai tarziu. Dupa ce rugina este indepartata si locul este tratat adecvat, aplicarea unui strat nou de vopsea va definitiva lucrarea. In final vei obtine o masina cu o tinuta de drum excelenta la costuri minime.

Dupa cum poti observa, nu este indicat sa amani probleme minore, doar pentru ca ti se par lipsite de importanta. Tocmai pentru ca momentan sunt minore ele pot fi rezolvate rapid si cu costuri mici. Acum ca stii cand masina ta are nevoie de un strat proaspat de vopsea, verifica-i caroseria si asigura-te ca nu sunt probleme sau fa-ti programare la o vopsitorie auto de incredere daca observi oricare din semnele mentionate mai sus.