Asistenta si consultanta Non Stop (0754777666)

Decontare directa RCA si CASCO Carpatica !

Toti conducatorii auto si cei care au Asigurarea Obligatorie RCA si cei care au Asigurarea Facultativa CASCO dupa o avarie accidentala, doresc sa nu aiba probleme cu plata reparatiilor auto de catre asiguratori.Din pacate presa este plina de exemple in care anumite societati de asigurare, printre care CARPATICA sunt acuzate ca platesc greu si incearca “sa cada la pace” direct cu pagubitii.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente arata ca,in acest moment, CARPATICA inregistreaza intarzieri uriase la plata catre service-urile auto, iar clientii asigurati/pagubiti vor fi nevoiti sa-si achite reparatia din propriile buzunare. Conducatorii auto cu probleme in plata reparatiilor auto de catre asiguratori CARPATICA, apeleaza la avocati care-i sfatuiesc pe respectivii ghinionisti.

In prezent, in baza formularului de Constatare Amiabila, conducatorii auto care au gresit isi recunosc vina, cu acest formular si cu polita RCA se prezinta la societatea de asigurari, impreuna cu proprietarul masinii avariate, pentru stabilirea prejudiciului. Firmele de avocatura arata ca desi legislatia actuala permite sa fie anexat un document in acest sens, cel mai bine este ca, dupa fiecare eveniment rutier, chiar fara victime, sa fie chemata Politia, ca o prevedere a celor care vor fi nemultumiti de cuantumul despagubirilor si doresc sa se adreseze in instanta cu o actiune civila. Avocatii sustin ca aceste documente de la Politie reprezinta un probatoriu suplimentar in eventualitatea in care litigiul va ajunge pe rolul instantelor de judecata.

In momentul de fata, la toate service-urile auto acreditate, atat din Bucuresti cat si din toata tara, exista programul Audatex, program agreat de toate societatile de asigurare din Romania inclusiv de CARPATICA, pe baza caruia se stabileste cuantumul pretului reparatiilor, pentru cei care isi repara masinile pe politie RCA, dar si CASCO.


Pentru a nu fi inselati, conducatorii auto ar trebuie sa obtină devizul de la service-ul auto, cu care sa mearga din nou, in vederea finalizarii dosarului de daune la firma de asigurari, care va agrea sau nu cuantumul despagubirilor auto rezultate din calculul facut in baza programului sus-amintit, dar si pe baza constatarilor facute de inspectorul de daune al societatii de asigurari. Doar atunci conducatorii auto, cunoscand suma pe care ar putea-o primi de la asigurator cu titlu de despagubiri poate fi de acord sau nu cu aceasta.

Cum platesc asiguratorii despagubirile la reparatiile auto?

  • Cazul 1: Daca un conducator auto merge la un service auto care nu este agreat de asigurator, are o singura optiune: sa plateasca el toata reparatia, sa depune apoi toata documentatia necesara la asigurator si sa astepte apoi sa primeasca banii inapoi de la societate de asigurare (termenul de plata este prevazut in contract si curge din momentul in care s-a completat dosarul cu toate documentele necesare);
  • Cazul 2: In cazul in care conducatorul auto alege un service auto agreat cu decontare directa cu accept de plata, dupa efectuarea reparatiei, service-ul va trimite catre asigurator devizul de reparatie si factura fiscala. Asiguratorul le va analiza si va comunica acceptul de plata intr-un termen prevazut in polita, de regula 3-5 zile lucratoare. Dupa primirea acceptului de plata al asiguratorului, service-ul va elibereaza masina;
  • Cazul 3: service-ului auto agreat de asigurator (este si cazul service-ului nostru CAR EXPERT AUTO din Bulevardul Pipera, Voluntari, Judetul Ilfov), cu decontare directa dar fara accept de plata, caz in care dupa efectuarea reparatiei, service-ul auto va va elibera masina imediat.

Cum s-a ajuns ca service-ul CAR EXPERT AUTO, sa aiba acest statut privilegiat?

CAR EXPERT AUTO este un service auto cu experienta indelungata pe piata auto, efectuand toata gama de reparatii pentru autoturisme si autoutilitare, respectiv diagnoza, electrica, mecanica, tinichigerie, vopsitorie, precum si operatii de intretinere periodica, iar aici veti beneficia de lucrari de calitate, prioritate la reparatii auto pe RCA si CASCO, consultanta si garantia lucrarilor efectuate.

CAR EXPERT AUTO ofera, de asemenea, si cele mai complete servicii de tinichigerie auto si dispune de ultima tehnologie de vopsitorie, oferind garantie pe viata la reparatia la vopsitorie cu vopseaua STANDOX,  dispunand de atelier propriu de vopsitorie, cu dotari de ultima generatie.

Dotarile enumerate, dublate de calitatea reparatiilor auto au facut ca service-ul CAR EXPERT AUTO sa fie agreat si de societatile de asigurari Carpatica. Asadar daca ai avut ghinionul sa fi implicat intr-un accident auto si vinovatul sa detina o polita RCA la societatea de asigurari CARPATICA, noi iti garantam despagubiri RCA si CASCO sigure si rapide si reparatii auto de calitate.